Evy Gruyaert high five emoji
Motivatie

Motiveer me

Home » Tips » Motiveer me

Verlies je soms de motivatie om te blijven sporten? Dat overkomt iedereen, je staat zeker niet als enige eens te twijfelen of je vandaag écht wel je sportschoenen zal aantrekken. Ontdek mijn tips & trics om de motivatie hoog te houden.

Ook al weet je dat sporten goed voor je is, zowel fysiek als mentaal, soms is de ‘goesting’ er even niet om echt die loopschoenen aan te trekken en te vertrekken. Dat overkomt iedereen, ook ik moet mezelf soms oppeppen om mijn training te starten. Een overvolle agenda, een ontploft huis, nog zoveel todo’s in mijn hoofd, een regenachtige dag,… maar een paar dingen die je hoogstwaarschijnlijk wel herkent 😉 Maar dat betekent niet dat ik toegeef aan die excuses! Met plezier geef ik je mijn tips om toch die eerste stap te zetten, daarna ben je blij dat je vertrokken bent en fier op jezelf dat je alweer een training hebt afgewerkt.

1. Stel jezelf een doel

Kies een loopwedstrijd waar je naartoe kan werken, een evenement in je agenda inplannen werkt ongelofelijk goed. Je wil die dag scherp staan, nietwaar? Kies een haalbaar doel, een te hoog doel zorgt alleen voor ontgoocheling. Vermijd echter wel het zwarte gat nadat je evenement is afgelopen. Meerdere evenementen, of een paar andere tips helpen je hierbij 😉

2. Waarom ga jij lopen?

Bepaal voor jezelf waarom je gaat lopen, en schrijf het neer. Hang je reden ergens in huis op (op de frigo, op de badkamerspiegel,…) zodat je regelmatig herinnerd wordt aan de reden waarom jij zo van het lopen geniet.

3. Loop nu en dan eens samen met een vriend(in)

Een gezamenlijke looptraining 1x per maand houdt je scherp. Leuk om even bij te babbelen en meteen een stok achter de deur om die dag effectief te trainen.

4. Plan je trainingen in je agenda

Een herinnering dat er vandaag een training op je agenda staat, helpt altijd. Laat je niet verleiden om die training toch uit te stellen wanneer het even niet past. Na de training heb je dubbel zoveel energie om die andere taken af te werken.

5. Hou een beloning in gedachten

Heb je een training (of een volledig trainingsschema) afgewerkt, dan mag een beloning zeker. Een lekkere, gezonde snack of een nieuwe outfit, een terrasje met de vrienden,… of een beloning via de uitdagingen 😉

Let wel, train niet wanneer je de voorbije dagen koorts maakte of pijn krijgt bij het lopen (vraag raad aan je (sport)dokter), respecteer je rustdagen om je trainingen te laten renderen en volg een trainingsschema om je trainingen stap voor stap op te bouwen en blessures door overbelasting te voorkomen.