recept courgetti arrabiata foodbag
Gezondheid

Courgetti arrabiata met kappertjes, pijnboompitten en kipfilet

Home » Tips » Courgetti arrabiata met kappertjes, pijnboompitten en kipfilet

Het is niet altijd even makkelijk om een lekkere en ook gezonde evenwichtige maaltijd te maken wanneer je niet veel tijd hebt. Hier kan je lezen hoe je Courgetti arrabiata met kipfilet maakt in minder dan 30 minuten. Voor de vegetarische lopers onder ons, je kan de kipfilet vervangen door tofu of iets anders. Wie een pescotarisch dieet volgt kan de kipfilet ook altijd vervangen met een een goed stukje zalm 🙂 Plan je deze heerlijke maaltijd na je looptraining? Dan kan je de courgetti aanvullen met volkorenpasta om zo wat extra koolhydraten aan je maaltijd toe te voegen. Waarom koolhydraten? Ontdek het in ons voedings-ABC of kom te weten wat je voor/tijdens/na de training best kan eten.

Benodigdheden voor 2 personen

* 2 courgetten
* 300 gr kipfilet ( in reepjes snijden)
* 1 ajuin (fijnhakken)
 1/2 knoflookteentje ( fijnhakken)
* Harissa (naar wens)
* 125 gr kerstomaten
* 350 gr tomatenpassata basilicum (fijnhakken)
* 1 el pijnboompitten
* 2 tl kappertjes
* 1 el Italiaanse kruiden
* 1/2 à 1 el balsamicoazijn

———————————————————————————————————————————————————————

Recept

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven op de ingrediëntenlijst.

Stap 2 Snijd de uiteinden van de courgette en maak slierten met een spiraalsnijder. Indien je geen spiraalsnijder hebt, kun je ook een dunschiller gebruiken en de courgette in linten schillen. Plaats de slierten in een ovenschaal en giet er een scheutje olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3 Kruid de reepjes kip met peper en zout. Bak de reepjes kip in weinig olijfolie in een diepe pan. Haal uit de pan en houd afgedekt opzij tot verder gebruik. Stoof in dezelfde pan de ajuin en knoflook in olijfolie tot de ajuin glazig is. Voeg de kerstomaten, de tomatenpassata, harissa en basilicum toe. Vul het lege brik van de tomatenpasta met 1/4 water. Roer de restjes los en voeg aan de saus toe. Kruid met Italiaanse kruiden, balsamicoazijn, peper en zout. Laat gedurende 10 à 15 minuten sudderen.

Stap 4 Voeg er de laatste 5 minuten de reepjes kip en kappertjes aan toe. Rooster intussen de pijnboompitten in een vetvrije pan.

Stap 5 Serveer de courgette met de pittige saus en werk af met basilicum.

Bon appétit!

Dit recept werd uitgewerkt door Sandra Bekkari, in samenwerking met Foodbag.