Motivatie

elke hardloper inspireert

Home » Tips » elke hardloper inspireert

Deze bekende internationale en nationale vrouwen trekken ook regelmatig hun hardloopschoenen aan. Zien hardlopen doet hardlopen, aan de hand van dit artikel willen we jullie inspireren en laten zien dat jullie zeker niet alleen zijn. Who run the world? Girls! 

Alicia Keys

De Amerikaanse zangeres en singer-song writer Alicia Keys, die wereldwijd meer dan 90 miljoen platen heeft verkocht, is een volleerd loopster. Nadat ze in 2007 een marathon in Griekenland had gelopen, zwoer ze bij zichzelf dat ze nooit meer 42,2km zou hardlopen totdat ze in 2015 de marathon van New York op zich nam om geld in te zamelen voor haar non-profit ‘Keep A Child Alive’. Ze kwam over de streep in 5:50:52 en moedigde haar fans aan om ook te gaan hardlopen.

Ellie Goulding

Britse popartieste Ellie Goulding is al vaak hardlopend gespot en nam in 2014 deel aan de Royal Parks Halve Marathon. In 2013 zei ze tijdens een interview dat ze regelmatig gaat hardlopen als ze op tournee is: “Ik ben niet diva-achtig over iets, behalve dat ik altijd thee heb en altijd in staat ben om een run in te passen!” Ze schreef ook een boek: fitter calmer stronger. Ellie deelt daarin haar favoriete recepten, oefeningen en trainingen. Gebasseerd op haar eigen ervaringen maar ook adviezen van vrienden en expterten. Dit zijn hulpmiddelen en technieken die je elke dag kunt toepassen om een kalmer, sterker mens te worden.

Jennifer Lawrence

De Amerikaanse actrice Jennifer Lawrence is al verschillende keren hardlopend gespot. Ze heeft het hardloopvirus opgelopen tijdens de opnames voor The Hunger Games films.

Meghan Markle 

Het Amerikaanse lid van de Britse koninklijke familie Meghan Markle liep in het verleden vaak hard om haar hoofd leeg te maken en haar geestelijke gezondheid te beheersen. Het is niet altijd glitter en glammer als prinses, Meghan wou deelnemen aan de marathon van London maar als lid van de koninkijke familie hoort dat niet meer tot de mogelijkheden. 

Mel C

Voormalig Spice Girl Mel C was niet alleen Sporty Spice voor de show – ze doet haar naam ook eer aan in haar vrije tijd. Ze heeft deelgenomen aan talloze wedstrijden en hardloopevenementen, waaronder triatlons. Sport hielp haar te herstellen van een eetstoornis en een gezonde relatie met eten te ontwikkelen.

Oprah Winfrey

De Amerikaanse TV-legende is beroemd geworden met haar deelname aan de Marine Corps Marathon in Washington in 1994. Ze heeft een groot aantal gewone mensen aangemoedigd om de afstand van 42,2km te hardopen. Naar verluidt waren twee leden van de paparazzi zo gebrand op een foto van haar hardlopen dat ze de hele afstand met haar mee hardliepen!

Pamela Anderson

De actrice Baywatch voltooide de New York Marathon in 5 uur en 41 minuten in 2013. Ze deelde een foto van zichzelf in haar hotelkamer bedekt met ijs na afloop! Ze liep hard met een groep die geld inzamelde voor Haïti na een verwoestende aardbeving.

Pippa Middleton heeft tal van zware uitdagingen aangenomen, waaronder de Great Wall Marathon in China in 2016. Haar zus, de hertogin van Cambridge, heeft niet zo’n publieke hardloopcarrière gehad vanwege haar rol in de Britse koninklijke familie, maar zou naar verluidt graag op een dag een marathon hardlopen. Goede vriendin Bryony Gordon onthulde op Loose Women dat de hertogin haar had verteld dat ze vreesde dat een marathon verboden terrein zou zijn vanwege het veiligheidsrisico, maar dat ze ervan droomde om 42,2 km te hardlopen.

Reese Witherspoon 

De legally Blonde-ster deelde tijdens de lockdown haar liefde voor hardlopen op Instagram en moedigde haar volgers aan om met haar mee te doen aan een 30-daagse hardloopuitdaging. Ze deelde zelfs haar favoriete afspeellijst voor hardlopen ter inspiratie en haar hardloopbandroutine voor kille dagen – een mooi voorbeeld van het gemeenschapsgevoel dat hardlopen ons allemaal gaf tijdens de COVID-19 pandemie.

Evy Gruyaert

Haar hardloopavontuur begon met de uitdaging om de 20km van Brussel hard te lopen, haar ambitie is niet meer om zo’n lange afstanden hard te lopen maar wel op regelmatige basis 5km te blijven hardlopen. 

Bovenstaande voorbeelden zijn een inspiratie voor zovelen, maar ook jij, je buurvrouw/vriendin/mama/zus.. ieder van jullie inspireert anderen om ook de hardloopschoenen aan te trekken en hardlopen eens uit te proberen. Onderschat je waarde niet, keep on running girls!