Evy Gruyaert kiss emoji
Gezondheid

Goede voornemens: sporttips

Home » Tips » Goede voornemens: sporttips

Ongetwijfeld staat er bij jouw goede voornemens ook “meer bewegen”, en je bent al helemaal op de goeie weg door dit blogartikel te willen lezen!

Dit jaar gaan we (nog) meer bewegen! Het geeft energie, zowel in je lichaam als in je geest. Het geeft je een goed gevoel, meer zelfvertrouwen én een beter immuunsysteem. Zal ik nog even doorgaan, of ben je al overtuigd van het nut van bewegen? Deze tips helpen je vast en zeker om te blijven bewegen:

* Plan je trainingen in. Deze tip heb je vast al gehoord, ik kan het niet genoeg benadrukken. Als je je training inplant, is de kans véél groter dat je ze ook effectief uitvoert. Plan je niks in, dan kom je tot uitstelgedrag en zijn er ‘plots’ weer zoveel weken voorbij.

* Verander eens wat aan je looptrainingen: draai je route om, geniet nu en dan van een training zonder muziek, varieer en creëer.

* Daag jezelf uit in een andere sport, ik zeg maar wat “Yoga met Evy” bijvoorbeeld ^^. Heel wat sporten zijn complementair, je bewegingen in de ene sport komen ten goede in een andere sport. Waar lopen je spieren verkort, brengt yoga weer wat ruimte en stretch in je spieren.

* Denk terug aan de reden waarom je ooit begon. Is die reden nog steeds dezelfde, of heb je intussen je doel bereikt en een andere reden gevonden die je motiveert om te blijven bewegen?

* Geniet! Elke sport is leuk als je ervan kan genieten. Agree, soms heb je geen zin en lijkt een training écht een marteling, maar eens je vertrokken bent, zal je meteen van gedacht veranderen en éxtra fier zijn dat je hebt doorgezet. Wedden dat je dan ten volle zal nagenieten tijdens je welverdiende douche?

Nog meer tips? Ontdek mijn inspiratie voor op het werk of thuis.