Evy Gruyaert met Hardlopen met Evy app
App

Het verhaal achter Hardlopen met Evy

Home » Tips » Het verhaal achter Hardlopen met Evy

Het prille begin

Komaan, hou vol, je kan het en ik ben fier op je… Het zijn een paar slagzinnen uit de Start 2 Run en Hardlopen met Evy app, zinnen die jij misschien ook al hebt gehoord en waar jij ook al best wat bloed, zweet en tranen (hopelijk figuurlijk en vooral in het begin) hebt bij gelaten. Wat in 2006 begon als een uitdaging voor een TV programma genaamd ‘Vlaanderen Sportland’ op Eén in België, groeide uit tot een ware hype, maar dan wel eentje die al jaren duurt en maar blijft ‘lopen’. Reeds meer dan 2 miljoen Vlamingen en Nederlanders vonden intussen hun weg naar onze app en dat doet deugd.

Waarom?

Niet omdat het mijn ego streelt –ok misschien een beetje wel 😉 – maar wel omdat het bewijst dat lopen en bij uitbreiding bewegen, fijn is , je goed doet en voor iedereen toegankelijk is. Ikzelf ben altijd wel sportief geweest, maar door een drukke job met flexibele uren (lees als: de meest onmogelijke uren, weekends en vakanties) en allerlei andere handige excuses die mijn brein voor me verzon, leek het alsof ik op een bepaalde periode in mijn leven gewoonweg geen tijd meer had om te sporten want ik had het toch zo druk druk druk. De realiteit was dat ik er geen tijd voor maakte, dat ik prioriteit gaf aan andere zaken. Klinkt dat je bekend in de oren? Eerlijk? 🙂

Van podcast naar app

Na het tv-programma volgde een podcast die wijd verspreid raakte, maar niet aanpasbaar was. Toen kwam het idee om een app te ontwikkelen die ik, samen met Energy Lab, telkens weer verder zouden kunnen uitbouwen. Sinds 2013 is deze app een feit, en intussen kent die reeds honderdduizenden actieve gebruikers. De app blijft lopen, letterlijk en figuurlijk 🙂 In 2009 ontdekte ik naast het lopen ook yoga, dé aanvulling op mijn looptrainingen. Ook daar ontwikkelde ik samen met Energy Lab een app van: Yoga met Evy werd geboren in 2016.

Toekomst

We blijven steeds verderwerken aan de optimalisatie van de app. In geval je een op- of bemerking zou hebben, mag je het me steeds laten weten via evy@hardlopenmetevy.nl  of via de facebookpagina van Hardlopen Met Evy. Ik wens je heel veel loopplezier!

Liefs,

Evy xx