Evy Gruyaert kiss emoji
Motivatie

Motivatietips voor het lopen – Deel 2

Home » Tips » Motivatietips voor het lopen – Deel 2

Ben jij iemand die vol goede moed begint te lopen in de hoop een aantal kilo’s kwijt te raken, maar na twee of drie weken terug in je oude gewoontes hervalt? Maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Zeker als beginnend loper ligt het gevaar op de loer dat je jouw goede voornemens niet kan volhouden. Daarom geef ik enkele van mijn beste tips mee, zodat je dit keer wel volhardt!

1) Loop niet te hard van stapel

Begin niet plots extreem te sporten, zonder enige opbouw of ervaring. Het is beter om jouw lichaam te laten wennen aan het lopen en de nieuwe levensstijl. Loop daarom eerst korte afstanden aan een traag tempo om overbelasting te voorkomen. De app van Hardlopen met Evy is daar perfect voor. Naarmate je meer ervaring hebt, kan je langere afstanden lopen aan een hoger tempo. Op die manier vermijd je overbelasting.

2) Investeer in jezelf

Koop af en toe een nieuwe sportoutfit of degelijke loopschoenen, zodat je zin krijgt om alles uit te testen. Gun jezelf bovendien eens een cadeautje wanneer je een doel hebt verwezenlijkt. Je kan bijvoorbeeld ook investeren in een personal trainer als je je onzeker voelt. Die zal jou begeleiden en advies op maat geven. Weliswaar tegen een prijs, maar je zal merken dat dat het waard is!

3) Zoek een loopbuddy

Zoek iemand waarmee je samen kan gaan lopen. Belangrijk daarbij is dat die persoon aan hetzelfde tempo loopt als jou. En loop desnoods met je hond of met die van de buren. 😉 Kan je maar geen loopmaatje vinden? Vraag dan eens in de Hardlopen met Evy Community of er mensen zijn uit jouw buurt die ook een loopmaatje zoeken. Win-win!

4) Loop met muziek

Ga op zoek naar muziek die jou ondersteunt tijdens het lopen. Op Spotify zijn er tal van afspeellijsten met loopmuziek. Of stel jouw eigen afspeellijst samen. Dat maakt het lopen aangenamer!

Ik zie nog steeds geen resultaat. Wat nu?

Blijven de resultaten uit ongeacht deze tips? Ga dan misschien eens langs bij een sportcoach die advies kan geven op maat. Zo kan je bij Energy Lab een trainingsschema op maat laten maken, jouw conditie testen of een body scan nemen. Bovendien zal dit alweer een extra motivatie zijn om het lopen te blijven volhouden. Veel succes!