Fans

“Na de zwangerschappen wordt het toch nooit meer zoals vroeger” dacht ik

Home » Tips » “Na de zwangerschappen wordt het toch nooit meer zoals vroeger” dacht ik

Mijn hardloopverhaal begon 5 jaar geleden. Na twee zwangerschappen bleven er zo’n 10 extra kilo’s hangen, maar dat hoorde bij mijn leven als nieuwe mama, dacht ik. Ik ben nu moeder van twee, het wordt toch nooit meer zoals het was, en fit en kan ik niet meer zijn, toch? Natuurlijk was dat een zwak excuus en zat ik in de ontkenningsfase. Tot ik besloot dat het tijd was om de knop om te draaien. Ik veranderde mijn levensstijl met behulp van Weight Watchers, at gezond en kreeg uiteindelijk mijn normaal gewicht terug. Naast gezonder eten wilde ik ook meer bewegen. Ik schreef me meteen in voor een hardloopevent: de 4 mijl van Groningen, zo had ik een doel voor ogen en moest ik wel starten met trainen én het volhouden natuurlijk.

Het begin was er

In het begin moest ik doorbijten. Het voelde zwaar aan, ik liep te puffen en te hijgen en vooral heel erg af te tellen naar de wandelpauze. Ik kan me nog zo het euforische moment herinneren dat ik 30 minuten achtereen liep! Een mijlpaal die ik niet snel zal vergeten. Nu ik zoveel verder zit in de trainingen is een 30 minuten training meestal een gemakkelijk herstelloopje, maar dat was het in het begin alleszins niet. Doordat ik nu al een paar jaar 3x per week train, heb ik een goede basisconditie opgebouwd. Het weerstand gevoel dat ik toch wel voelde bij die eerste trainingen is intussen verdwenen (gelukkkig).

Mijn derde zwangerschap

Mijn gezonde levensstijl hield ik vol, het gaf me opnieuw zelfvertrouwen en energie. Ik bouwde schema na schema verder op tot ik mijn eerste halve marathon in het vizier kreeg. In mijn voorbereidingen kreeg ik het heuglijke nieuws dat ik zwanger was van ons derde kindje, en zo heb ik op 11 weken zwangerschap mijn eerste halve marathon gelopen. Na deze mijlpaal heb ik het hardlopen nog aangehouden tot 20 weken zwangerschap, zolang het allemaal goed aanvoelde. 9 maanden later hervatte ik mijn trainingen met de Hardlopen met Evy app. Mijn basisconditie was nog goed en gelukkig was ik zo weer opgebouwd naar de 5 kilometer, van 10 kilometer naar 10 Miles en uiteindelijk weer richting die halve marathon.

Mijn momentje van rust

Hardlopen is voor mij een momentje van rust. Even helemaal niks, je gedachten lekker op 0 zetten. Ik plan mijn trainingen op vaste dagen, zodat iedereen thuis weet dat ik weg ben en om de continuïteit erin te houden voor mezelf. Ik schrijf me in voor hardloopevenementen zodat ik altijd een stok achter de deur heb. Vorig jaar was mijn doel doel de halve marathon van Terschelling/Berenloop in minder dan 2u en dat is gelukt! Dit jaar heb ik tot doel dé marathon van Rotterdam.

Naast het hardlopen ga ik ook 1x per week naar Pilates. Ik vind het belangrijk om aan mijn core te werken, zeker met de marathon in het vooruitzicht. Momenteel train ik op gevoel, maar omdat ik wil beginnen trainen op hartslag heb ik binnenkort een sportmedische keuring ingepland. Wat ik het leukst vind aan de Hardlopen met Evy app zijn de motivaties. Evy motiveert je enorm, voeg daar nog een streepje muziek aan toe en je zit zo op je kilometers.

Looppaspoort Miriam:

Naam: Miriam van Baren (38), moeder van 3 jongens (9,7,2 jaar)
Beroep: Tandartsassistent
Gestart met Hardlopen met Evy: 03-05-2016
Loopmotivatie: Na het krijgen van mijn kinderen weer fit en energiek voelen en blijven voelen