Recept: havermoutkoekjes
Deze lekkere havermoutkoekjes kan je als tussendoortje eten wanneer je later op de dag een training gepland hebt, of na je training lekker binnensmikkelen. Ze zijn in no time klaar, en nog eens lekker ook!
Wil je de havermoutkoekjes meenemen op een langere duurtraining? Laat dan de walnoten achterwege, die vetten heb je tijdens de training niet nodig.
Ingrediënten
- 100g havermout
- 2 rijpe bananen
- 35g walnoten
- 20g gerapste kokos
Werkwijze:
– verwarm de oven voor op 180° en leg een bakpapier op de bakplaat.
– Prak de bananen met een vork tot een pap (zorg dat er geen grote stukken meer te zien zijn).
– Hak de walnoten fijn.
– Meng de walnoten samen met de havermout en de kokos door de bananenpuree.
– Maak kleine balletjes van het deeg en duw ze met de achterkant van een lepel plat op de bakplaat.
– Laat 15min bakken in de oven (180°).
Let op: de koekjes verbranden snel, hou ze dus goed in het oog!
Bron: Energy Lab voedingscoaches Jolien en Evelyne.