‘Zonder hardlopen, kan ik niet’: De kracht van doorzettingsvermogen

Home » Tips » ‘Zonder hardlopen, kan ik niet’: De kracht van doorzettingsvermogen

Voor sommigen is hardlopen gewoon een vorm van lichaamsbeweging, maar voor anderen, zoals een van onze toegewijde app-gebruikers, Rianne, is het veel meer dan dat. Het is een manier van leven, een verslaving bijna, die niet alleen helpt om op gewicht te blijven, maar ook een diep gevoel van ontspanning en voldoening brengt.

Tekst: Evelien Maes

Foto: foris.fotografie

KLEINE STAPPEN NAAR VOORUITGANG

Rianne doet haar verhaal: ‘Het begon met kleine stappen – letterlijk. Slechts 200 meter rennen, leek een ontmoedigende taak, met een overweldigend gevoel van buiten adem zijn.’ Maar vastbesloten om vooruitgang te boeken, begon ze met personal training en de schema’s van Hardlopen met Evy, een gestructureerde benadering die haar hielp om haar conditie op te bouwen, beginnend met 5 kilometer, met een mix van rennen en wandelen.

OOGSTEN VAN DE INSPANNINGEN

Langzaam maar zeker begon ze de vruchten van haar inspanningen te plukken. Hardlopen werd niet alleen fysiek gemakkelijker, maar ook mentaal bevredigender. Elke trainingssessie bracht haar een gevoel van voldoening en zelfvertrouwen en ze leerde dat motivatie een sleutelrol speelt in het blijven volhouden.

HOGERE DOELEN

Haar doelen zijn nu hoger dan ooit tevoren. ‘Ik heb een half jaar personal training gevolgd. Daarna werd het tijd dat ik zelf verder ging en begon ik meer te hardlopen.’ Met een halve marathon gepland voor eind maart, traint ze drie keer per week, afgewisseld met een wekelijkse sportschoolles. Maar haar toewijding stopt daar niet. Na de race wil ze haar hardlooproutine handhaven, met een focus op het sterker maken van haar spieren en het verfijnen van haar lichaam.

MOTIVATIE EN ONDERSTEUNING

Voor haar is de ‘Hardlopen met Evy’ app niet zomaar een trainingsprogramma; het is een bron van motivatie en ondersteuning. Met Evy’s vriendelijke aanmoedigingen en geleidelijke opbouw van trainingen, helpt het haar om haar doelen te bereiken, zelfs op dagen dat de motivatie laag is. ‘Zonder hardlopen kan ik niet. Als ik ren, ben ik ontspannen en kan ik echt genieten. De app vind ik een topper: om de zoveel tijd of afstand krijg je een praatje of een leuke aanmoediging! Het motiveert je om door te gaan en zo behaal je makkelijk je doel. Ookal heb je een dag wat moeite, als je dan hoort ‘kom op, je kan het”, dan, denk je ‘oké ik ga door.’

CONCLUSIE

Of je nu net begint met hardlopen of al een doorgewinterde hardloper bent, haar verhaal laat zien dat met vastberadenheid, toewijding en de juiste ondersteuning, alles mogelijk is. Dus, waar wacht je nog op? Haal die schoenen uit de kast en begin vandaag nog met rennen!

LOOPPASPOORT
Naam: Rianne Konings (36) – Instagram: Runningrianne 
Beroep: Drogisterij medewerkster en mama van 2 zonen.
Gestart met Hardlopen met Evy: januari 2021
Loopmotivatie: Moment van me-time, in de buitenlucht. Heerlijk!