Hardlopen met Evy coaches
App \ Persberichten

2020: Het kanteljaar voor Hardlopen met Evy

Home » Tips » 2020: Het kanteljaar voor Hardlopen met Evy

2020 betekende een kantelpunt voor Hardlopen met Evy. Nieuw jasje, nieuw logo, en tal van nieuwe functionaliteiten. Daar zijn we fier op. Naast een handig trainingsoverzicht krijg je nu ook medailles en andere motivaties voor, tijdens en na je training. Voor wie de app al voor 2020 gebruikt, werd de trainingshistoriek overgedragen naar de nieuwe app. Nog vragen? De antwoorden op veelgestelde vragen vind je terug in de chatbot van de app.

App updates

Zo blijf je up to date met de vele kleine updates die Hardlopen met Evy kreeg in 2020

  • zoomfunctie in je kaart 
  • registratie met Apple ID
  • automatisch doorsturen van trainingen naar Strava
  • het manueel instellen van je hartslagzones

alsook de grote updates

  • trainingen op loopband
  • nieuwe coaches in meerdere talen
  • koppeling met de gloednieuwe Hardlopen met Evy loopband

App gebruik

Onze actieve achterban schoot in januari 2020 gretig uit de startblokken om de vernieuwde app te uit te testen. Zo verhielpen we de schoonheidsfoutjes op korte tijd, net voor het land plots in lockdown ging. Gesteund door de overheid, die erkende dat bewegen het beste medicijn vormde, kregen we in het eerste lockdownweekend al meteen de meeste nieuwe gebruikers van 2020 erbij. De 3 populairste loopdagen waarop de meeste trainingen werden geregistreerd, waren 19/4, 3/5 en 5/5. In totaal logden jullie net geen 2.000.000 trainingen in 2020.

We merkten dat de lockdowns jullie massaal op de been bracht: de gemiddelde afstand per training groeide in 2020 van 3,6 kilometer in maart naar 4,4 vanaf juli tot in december. Dat komt doordat velen eerst het startschema 0-5km afwerkten tijdens de eerste lockdown en daarna bleven opbouwen. Dat komt overeen met de populariteit in onze schema’s: 5km met stip op de eerste plaats, gevolgd door opbouw naar 7,5 en 10 kilometer.

75% van de geregistreerde trainingen zijn trainingen uit een schema. De gemiddelde afstand van een training uit het schema is 4km, bij een vrije training groeit de gemiddelde afstand naar 5km. Dit toont dat jullie onze schema’s gebruiken om verantwoord op te bouwen, en in een vrije training de uitdaging vinden om 5km te lopen, ongeacht de tijd. Daar draait het in onze app ook om: iedereen kan 5km lopen ,in je eigen tempo. We mikken niet op competitie, vinden trainingen van 7km/u even goed als die van 10 km.

Naast Vlaanderen en Nederland verwerft de Hardlopen met Evy app intussen ook bekendheid in Italië met Melissa Satta, Wallonië en Frankrijk met Loïc Nottet, in Groot-Brittannië met Jenni Falconer, in Duitsland met Fernanda Brandao en in Portugal met Carolina Loureiro.

Voor 2021 hebben we heel wat plannen. Ons hoofd zit vol wilde ideeën om de app nog meer af te stemmen op wat de (beginnende) loper nodig heeft.

We willen blijven inzetten op onze missie:

Zo veel mogelijk lopers verantwoord laten sporten op een eenvoudige, toegankelijke en betaalbare manier zodat ze het plezier in lopen (terug)vinden en gezonder leven (fysiek en mentaal).

Op naar een beweeglijk 2021!