Recept: bananenbrood
Wist je dat het de ideale snack is na een training? En dat je oneindig veel variaties kan maken? Maar goed, hoe maak je nu bananenbrood en wat heb je nodig?
Hiervoor gebruik ik het lekkere receptje van Energy Lab sportdiëtiste Sarah Braet. Ik raad zeker aan om eens een kijkje te nemen op haar instagramaccount: @nutrition_and_sport_sarah. Daar vind je nog meer recepten en tips & tricks rond gezonde voeding.
Ingrediënten:
- 110g boekweitbloem
- 110g zelfrijzende bloem
- ½ zakje bakpoeder
- 50g dadels
- 50g suiker
- 1tl kaneel
- 2el griekse yoghurt
- 4el olijfolie
- 2 eieren
- 3 bananen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven op 140°C).
- Bekleed een bakblik met een vel bakpapier of vet in met wat olijfolie.
- Doe de twee soorten bloem, het bakpoeder, de kaneel en de eieren in een grote mengkom.
- Plet 2 bananen en knip of snij de dadels in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de kom en mix of meng alles gedurende 2-3 minuten.
- Schep het beslag in het bakblik en strijk het oppervlak glad. Snij de laatste banaan overlangs in 2 en leg bovenop het beslag. Laat het vervolgens 1u bakken.
- Steek een prikker in het bananenbrood: komt hij er droog uit, dan is het brood klaar. Indien niet, laat het dan nog enkele minuten bakken.
- Laat even afkoelen in het bakblik en keer vervolgens om op een ovenrooster.
Tips:
Je gebruikt best rijpe bananen. Deze zijn zoeter en geven dus meer smaak.
Vergeet je lekkere bananenbrood niet te delen met ons via Instagram: @start2run_evy & @nutrition_and_sport_sarah én geniet ervan!